V petek, 18. novembra 2016, smo obeležili Dan slovenske hrane, katerega namen je opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja ter jih spodbuditi k pridelovanju in kupovanju le-te. Na ta dan smo otrokom in zaposlenim za zajtrk ponudili med, kruh, maslo, mleko in jabolka pridelana na slovenskih kmetijah.
V okviru projekta, Tradicionalni slovenski zajtrk – Medeni zajtrk praznuje 10 let, smo sodelovali pri dejavnosti »Ustvarimo najštevilčnejši pevski zbor in zapojmo čebelarsko himno«. K sodelovanju smo povabili glasbenike, ki so nas spremljali na diatonični harmoniki.
Od 14.11.2016 do 18.11.2016, smo v jedilnik vključili slovenske narodne jedi ter ta teden pripravili Teden slovenskih narodnih jedi. Letošnje leto je razglašeno za Mednarodno leto stročnic, zato smo tudi naš jedilnik obogatili s stročnicami različnih vrst.
Dejavnosti v skupinah smo popestrili s čajankami, z ustvarjalnimi delavnicami na temo čebelarstva in zdrave prehrane (priprava solat, namazov, sadnih napitkov, domačega čaja, bučne juhe in juhe iz stročnic), z izdelavo plakatov, s peko kruha in medenjakov, s spoznavanjem različnih zelišč in stročnic (luščenje), z ogledom projekcije Kranjska čebela in z obiskom čebelarja.